Πρόγραμμα Mentoring – Ευχαριστήριο

Αγαπητοί μέντορες, αγαπητοί καθοδηγούμενοι,

σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Συμβουλευτικής Καθοδήγησης (Mentoring).

Παρά τη γιορτινή ατμόσφαιρα αυτών των μηνών, η διάθεση για απόκτηση νέων γνώσεων από την πλευρά των καθοδηγουμένων και η προθυμία των μεντόρων να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις και τον χρόνο τους συνετέλεσαν στην επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος με θετικά σχόλια και νέα ώθηση των νέων μεταφραστών για εργασία.

Συγκεκριμένα, στον κύκλο αυτό η προθυμία των μεντόρων ήταν πρωτοφανής, γεγονός που μας εξέπληξε ευχάριστα. Ευχόμαστε στους επόμενους κύκλους η συμμετοχή να είναι ακόμη μεγαλύτερη και το πρόγραμμα συμβουλευτικής να προωθηθεί και σε άλλους συναδέλφους μας!

Πριν την έναρξη του επόμενου κύκλου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μέντορες που πρωτίστως αφιέρωσαν εθελοντικά και με προθυμία το χρόνο τους για να βοηθήσουν στην επίλυση αποριών των νέων μεταφραστών παρέχοντάς τους υποστήριξη στους τομείς που την χρειάζονταν.

Η διαδικασία του mentoring είναι τομέας που χρειάζεται εμπειρία. Οι μέντορες παρείχαν τη βοήθειά τους στους καθοδηγούμενους χωρίς φόβο ή δισταγμό ότι εκπαιδεύουν τους αυριανούς ανταγωνιστές τους. Τους ευχαριστούμε και εκτιμούμε τη βοήθεια και την ανιδιοτέλειά τους.

Επισημαίνουμε ότι οι μέντορες ήταν δίπλα στους καθοδηγούμενους είτε με προσωπικές συναντήσεις είτε μέσω Skype και έβρισκαν χρόνο για να ανταποκριθούν, παράλληλα με τις προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τους και στις ανάγκες των καθοδηγουμένων.

Τους ευχαριστούμε, διότι με τη συμβολή τους καλύπτουν το κενό που η εκπαίδευση των μεταφραστών πασχίζει ακόμη να καλύψει: να φέρουν τη θεωρητική εκπαίδευση πιο κοντά στην καθημερινή πραγματικότητα των μεταφραστών εξοπλίζοντας τους νέους συναδέλφους τους με γνώσεις που θα αποβούν πολύτιμες για την πορεία τους στη σημερινή αγορά εργασίας και τις αυξημένες απαιτήσεις της.

Η έμπρακτη συμμετοχή τους προσθέτει στο έργο του συλλόγου με την καινοτόμα πρωτοβουλία ενός προγράμματος συμβουλευτικής. Οι μέντορες, πέρα από τον ρόλο τους ως εκπαιδευτές, γίνονται και οι ίδιοι πιο έμπειροι μέσα από την απόκτηση νέων γνώσεων, βλέποντας το επάγγελμά τους μέσα από την οπτική των νεότερων μεταφραστών, με τις προκλήσεις που εκείνοι καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Συνεχίζοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τους καθοδηγούμενους που συντέλεσαν στην ομαλή και εύρυθμη πορεία του προγράμματος, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις με τους μέντορες, καθώς χωρίς εσάς δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος.

Οι καθοδηγούμενοι συνέβαλαν στη λειτουργία του προγράμματος με τις ερωτήσεις και τις απόψεις τους και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους παλαιότερους μεταφραστές, καθώς οι προκλήσεις του επαγγέλματος συνεχώς αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Ευχόμαστε να αποκτήσατε νέες γνώσεις και εφόδια που θα σας εξοπλίσουν καλύτερα για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, να μείνατε ευχαριστημένοι από τους μέντορες που σας ανατέθηκαν και μελλοντικά να συμμετέχετε και σε λοιπές δράσεις του συλλόγου και, γιατί όχι, και ως μελλοντικοί μέντορες.

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη συνεισφορά σας.

 

Σας ευχόμαστε μία όμορφη και δημιουργική χρονιά, με γνώσεις, ιδέες και πρόοδο!

 

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα Εργασίας Mentoring της ΠΕΕΜΠΙΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *