Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

 • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Peempip Mentoring OpenDay: The role of a Mentor

15 / 10 / 2017 @ 17:00 - 18:00

PEEMPIP MENTORING PROGRAM 2017-2018

Πρόγραμμα Καθοδήγησης και Συμβουλευτικής της ΠΕΕΜΠΙΠ 2017-2017

22375627_10155822828719507_36953986_o

Η ΠΕΕΜΠΙΠ, φροντίζοντας πάντα να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στον κλάδο μας, υποδέχεται την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, τα Τακτικά μέλη της σε μια εκδήλωση που αποσκοπεί στο να απαντηθούν ερωτήματα γύρω από το mentoring και να παρασχεθούν συμβουλές τόσο στους υπάρχοντες Καθοδηγητές όσο και στα μέλη που επιθυμούν να γίνουν Καθοδηγητές στο μέλλον.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Mentoring που ξεκίνησε το 2016, προχωράμε δυναμικά στο δεύτερο κύκλο με πολλαπλά ζεύγη Καθοδηγητών και Καθοδηγούμενων. Η επικεφαλής του προγράμματος και εξέχον μέλος μας, κα Κατσιμπίρη Βιργινία, θα είναι στη διάθεση των μελών την Κυριακή για να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και να λύσει απορίες όσον αφορά στο Mentoring αλλά και στο τρέχον πρόγραμμα και τη δομή του.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα

Στόχος του Προγράμματος Καθοδήγησης και Συμβουλευτικής της ΠΕΕΜΠΙΠ είναι η υποστήριξη των νέων επαγγελματικών στη διαχείριση  της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές τους, να  εξελίξουν τις δεξιότητες τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλα τα μέλη της ΠΕΕΜΠΙΠ που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας, δηλαδή είτε είναι νέοι απόφοιτοι ή μεταφραστές που αποδεδειγμένα δεν έχουν περισσότερο από ένα χρόνο στο επάγγελμα και θέλουν να συνεργαστούν με έναν μέντορα για να επιλύσουν απορίες ή να αναπτυχθούν επαγγελματικά.

Σε μέλη της ΠΕΕΜΠΙΠ με αποδεδειγμένη εμπειρία στο χώρο της μετάφρασης, ως επαγγελματίες μεταφραστές, που επιθυμούν να προσφέρουν οι ίδιοι εθελοντικά mentoring σε νεότερα μέλη με μικρότερη εμπειρία.

 • Τι χρειάζεται για να γίνω σωστός επαγγελματίας-μεταφραστής;
 • Θέλω να ανοίξω το δικό γραφείο, τί πρέπει να γνωρίζω σχετικά;
 • Θέλω να απευθυνθώ σε ξένες αγορές, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω;
 • Στόχος μου είναι να εξειδικευτώ στην ιατρική μετάφραση, τι πρέπει να κάνω;
 • Πώς μπορώ να προσεγγίσω απευθείας πελάτες (direct clients);
 • Θα ήθελα να αναπτύξω τις γνώσεις μου σχετικά με την επιμέλεια-διόρθωση μεταφρασμένων εγγράφων, πώς θα μπορούσα να το επιτύχω αυτό;

Μέσω του Προγράμματος Καθοδήγησης και Συμβουλευτικής της ΠΕΕΜΠΙΠ θα απαντηθούν αυτά κι άλλα ερωτήματα των νέων αποφοίτων του ΤΞΓΜΔ για την ομαλότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Μέσω μίας άτυπης σχέσης εμπιστοσύνης και καθοδήγησης που θα αναπτυχθεί μεταξύ του μέντορα και των νέων συναδέλφων, οι νέοι απόφοιτοι θα έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν τις συμβουλές και την καθοδήγηση των παλαιότερων και πιο έμπειρων συναδέλφων προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Μέσω της ορθής πρακτικής, των συμβουλών και των κατάλληλων εργαλείων, που θα βοηθήσουν στην ένταξη των νέων αποφοίτων στην αγορά εργασίας, θα δομηθεί μία επωφελής και για τα δύο μέρη σχέση.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος ευελπιστούμε:

 • Να δοθεί στον καθοδηγούμενο φοιτητή/απόφοιτο, Mentee, η ευρύτερη εικόνα του  εργασιακού περιβάλλοντος
 • Να αποτελέσει το ίδιο το πρόγραμμα την ευκαιρία μάθησης και εξάσκησης σε τεχνικές ένταξης στην αγορά εργασίας
 • Να δημιουργηθούν προοπτικές επιχειρηματικής ανάπτυξης
 • Να μεταδοθούν γνώσεις, εμπειρίες για την ανάπτυξη προσωπικού σχεδίου δράσης (career planning)
 • Να αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασιών – επαφών (networking)

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 / 10 / 2017
Ώρα:
17:00 - 18:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

PEEMPIP
Ιστοσελίδα:
www.peempip.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Ελλάδα + Χάρτης Google