Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης

 

FIT-logo-60thΣτις 30 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης προς τιμήν του Αγίου Ιερώνυμου (μεταφραστής της Βίβλου από τα ελληνικά και τα εβραϊκά στα λατινικά) ο οποίος θεωρείται ο προστάτης άγιος των μεταφραστών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταφραστών (FIT) το 1991 είχε την ιδέα να καθιερώσει επίσημα την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης για να υποστηρίξει τους μεταφραστές παγκοσμίως και να προβάλλει το επάγγελμα του μεταφραστή σε όλες τις χώρες (χριστιανικές και μη).

Για το 2013, το θέμα που όρισε η FIT, της οποίας επίσημο μέλος είναι η ΠΕΕΜΠΙΠ από το 2011, είναι το “Beyond Linguistic Barriers – A United World“. Κάθε χρόνο διεξάγεται από τη FIT διαγωνισμός μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας για την αφίσα που αντιπροσωπεύει καλύτερα το θέμα που ορίζεται από αυτήν. Η νικήτρια αφίσα του 2013 προέρχεται από το Κογκό και την Association de Traducteurs et Interprètes Professionnels du Congo (ATIPCO).FIT-poster_2013_sati_english-page-001

Ο διαγωνισμός της FIT για το 2014 με θέμα “Language Rights: Essential to All Human Rights” ολοκληρώθηκε στις 15 Αυγούστου. Η νικήτρια αφίσα ανήκει στην Ένωση Μεταφραστών και Διερμηνέων της Βενεζουέλας. Δείτε παρακάτω τη νικήτρια αφίσα και τη συμμετοχή της ΠΕΕΜΠΙΠ στο διαγωνισμό.

FIT-poster_affiche_2014_english- PEEMPIP_poster_outlines_en

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *