Διαδικασία υποβολής άρθρων

Ποιοι είμαστε

Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) είναι Επιστημονικό Σωματείο που μεταξύ άλλων προασπίζεται τους πτυχιούχους επαγγελματίες μεταφραστές, προωθεί την αναγνώριση της κοινωνικής και επαγγελματικής τους αξίας, διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της, θεσπίζει πρότυπα δεοντολογίας, εκπαιδεύει τα μέλη της και ευαισθητοποιεί το ευρύτερο κοινό σχετικά με το καθεστώς της επαγγελματικής μετάφρασης στην Ελλάδα.

 

Γιατί να γράψετε για το blog μας

Ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μεταφραστές/διερμηνείς/επαγγελματίες του χώρου να μοιραστούν ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα είναι χρήσιμες για το αναγνωστικό κοινό του blog μας (το οποίο αποτελείται από αρκετούς χιλιάδες αναγνώστες ανά τον κόσμο, ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα της μετάφρασης, φοιτητές, ακαδημαϊκούς, και δυνητικούς πελάτες που συνεργάζονται ή επιθυμούν να συνεργαστούν με ελεύθερους επαγγελματίες μεταφραστές).

Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε τις γνώσεις σας, τις εμπειρίες σας και τις ιδέες σας με το αναγνωστικό κοινό του blog μας, τότε μπορείτε να υποβάλετε το άρθρο σας στην ΠΕΕΜΠΙΠ. Η κοινότητά μας είναι μια φιλική, δραστήρια και συνεργατική ομάδα από μέλη, τα οποία επιθυμούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα υπόλοιπα μέλη.

 

Κανόνες Δημοσίευσης

 1. Διαβάστε το blog μας. Διαβάστε κάποια από τα άρθρα που υπάρχουν ήδη στο blog μας και πάρτε ιδέες για το τι δημοσιεύουμε.
 2. Γράψτε πολλά (αλλά όχι υπερβολικά πολλά). Το άρθρο σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 λέξεων, αλλά φροντίστε να μην το παρακάνετε. Μας αρέσει το SEO, αλλά δεν είναι και ο απώτερος στόχος μας.
 3. Μορφή αρχείου. Τα άρθρα θα πρέπει να υποβάλλονται σε μορφή Word (.doc, .docx, .rtf).
 4. Μέσα και εικόνες υψηλής ανάλυσης (PNG ή JPEG/JPG). Φροντίστε να συμπεριλάβετε τα μέσα που θα θέλατε να εμφανίζονται στο άρθρο σας. Συμπεριλάβετε μία χαρακτηριστική εικόνα υψηλής ανάλυσης, η οποία θα πρέπει να έχει μέγεθος 1000x395px. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα δικαιώματα για κάθε εικόνα που υποβάλλετε.
 5. Αναφέρετε τις πηγές σας. Ποτέ μην ξεχνάτε να αναφέρετε τις πηγές σας.
 6. Ετικέτες (tag). Συμπεριλάβετε τις ετικέτες που θα θέλατε να χρησιμοποιηθούν, όταν δημοσιευτεί το άρθρο σας.
 7. Κάντε proofreading (διόρθωση) των άρθρων σας πριν την υποβολή.
 8. Πείτε μια ιστορία και κάντε την σαφή. Όταν υποβάλετε ένα άρθρο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας με ποιον τρόπο το άρθρο αυτό βοηθάει το αναγνωστικό κοινό και τι αξία έχει στη ζωή και στην εργασία των αναγνωστών.
 9. Πρωτοτυπήστε. Οι ιδέες σας θα πρέπει να είναι πρωτότυπες και δικές σας. Επομένως, αποφύγετε οποιαδήποτε λογοκλοπή.
 10. Να είστε φιλικοί και μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Να είστε άμεσοι και να απευθύνεστε στις αναγνώστριες και τους αναγνώστες σαν να ήταν φίλοι σας, εξηγώντας τους πώς να κάνουν κάτι και τις σκέψεις σας σχετικά με το θέμα.
 11. Αυτοπροβολή και υπερβολική προώθηση. Δεν δημοσιεύουμε άρθρα που προωθούν άμεσα την επωνυμία σας, την εταιρεία σας ή τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας. Τα άρθρα αυτοπροβολής απορρίπτονται και δεν δημοσιεύονται. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από το σύντομο βιογραφικό σας (βλ. #14 παρακάτω).
 12. Σύνδεσμοι που παραπέμπουν στην ιστοσελίδα σας. Χρησιμοποιώντας υπερβολικά πολλούς συνδέσμους στο άρθρο σας που παραπέμπουν τους αναγνώστες στην ιστοσελίδα σας θα απορρίπτονται ως ανεπιθύμητα.
 13. Αγγελίες εργασίας. Μην μας στέλνετε άρθρα για αγγελίες εργασίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στο info@peempip.gr, αν θέλετε να μοιραστείτε μια αγγελία εργασίας και θα φροντίσουμε να την προωθήσουμε απευθείας στα μέλη μας.
 14. Γλώσσα. Δεχόμαστε άρθρα κυρίως στα αγγλικά και στα ελληνικά.
 15. Βιογραφικό συντάκτη και φωτογραφία. Όταν μας στέλνετε το άρθρο σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε ένα σύντομο βιογραφικό και μία φωτογραφία πορτραίτου υψηλής ανάλυσης 500x500px που θα τοποθετηθούν στο τέλος του άρθρου σας, αφού δημοσιευτεί, και θα εμφανίζεται και στη σελίδα των συντακτών του blog μας.

 

Τα θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας

Θέματα που καλύπτονται στο blog μας:

 • Μετάφραση/Διερμηνεία
 • Γλώσσες και πολιτισμός
 • Βιβλία και λογοτεχνία
 • Γλωσσικοί/Μεταφραστικοί πόροι και γλωσσικά/μεταφραστικά εργαλεία
 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νέες τεχνολογίες
 • Επαγγελματικά ζητήματα, επαγγελματική ανάπτυξη και εργασία εντός και εκτός Ελλάδος
 • Άρθρα/έρευνες σχετικές με τη μετάφραση και τη γλώσσα
 • Συνεντεύξεις με επαγγελματίες του χώρου των γλωσσών και της μετάφρασης
 • Προσωπικές ιστορίες και άρθρα για την καθημερινότητα και την εργασία τού μεταφραστή

Προτού υποβάλετε το άρθρο σας, παρακαλώ φροντίστε να διαβάσετε με προσοχή του Κανόνες Δημοσίευσης.

 

Πώς μπορώ να υποβάλω ένα άρθρο

Φροντίστε να μας στείλετε το άρθρο σε μορφή αρχείου Word (.doc ή .docx) στο media@peempip.gr και συμπεριλάβετε τα εξής:

 • Το σύντομο βιογραφικό σας: θα πρέπει να είναι περίπου 60-80 λέξεις και να περιλαμβάνει συνδέσμους μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή τη διεύθυνση (διευθύνσεις) email που θέλετε να εμφανίζονται (π.χ. προφίλ LinkedIn, σελίδα/προφίλ Facebook, Twitter, ιστοσελίδα, κλπ.)
 • Τη φωτογραφία σας: θα πρέπει να έχει μέγεθος περίπου 500x500px, να είναι υψηλής ανάλυσης και θα εμφανίζεται στη σελίδα των Συντακτών και στο τέλος του άρθρου σας.
 • Άλλα μέσα και εικόνες: θα χρειαστεί να μας στείλετε
  • μία χαρακτηριστική εικόνα υψηλής ανάλυσης (διαστάσεις: 1000x395px),
  • τις εικόνες υψηλής ανάλυσης (σε μορφή PNG ή JPEG/JPG) που θα θέλατε να συμπεριληφθούν στο άρθρο σας και θα περιλαμβάνονται στο αρχείο Word με τις αντίστοιχες πηγές προέλευσής τους,
  • Όποιο infographic, βίντεο ή διαδραστικό περιεχόμενο (GIF, κλπ.) που θα θέλατε να εμφανίζονται στο άρθρο σας, συμπεριλαμβάνοντας τον κώδικα ενσωμάτωσης/σύνδεσμο στο αρχείο Word που θα στείλετε.

Σημειώσεις

Μέσος χρόνος ελέγχου: Από τη στιγμή που υποβάλετε το άρθρο σας, οι υπεύθυνοι ελέγχου του blog θα το διαβάσουν εντός δύο εβδομάδων από την υποβολή του.

Διαδικασία ειδοποίησης: Οι συντάκτες που έχουν υποβάλει κάποιο άρθρο προς δημοσίευση στο blog μας θα ειδοποιούνται σχετικά με το αν το άρθρο τους ταιριάζει στο περιεχόμενο του blog μας και πληροί τις προϋποθέσεις των Κανόνων Δημοσίευσης ή αν το άρθρο απορρίφθηκε ως ακατάλληλο.

Κοινοποίηση περιεχομένου: Όταν υποβάλετε ένα άρθρο, συμφωνείτε ότι το άρθρο αυτό θα κοινοποιηθεί στις σελίδες ή/και τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ΠΕΕΜΠΙΠ (Facebook, Twitter, LinkedIn, κλπ.).

Διατηρούμε το δικαίωμα να επιλέξουμε καταλληλότερο περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ.), εάν τα παρεχόμενα από εσάς μέσα θεωρούνται ακατάλληλα (σε επίπεδο περιεχομένου, μεγέθους ή ανάλυσης).

Έχετε άλλες ερωτήσεις, για τις οποίες δεν μπορείτε να βρείτε απαντήσεις; Τότε στείλτε μας ένα email στο media@peempip.gr. Είμαστε εκεί, για να δώσουμε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.


For the Publishing Rules in English please click here.
macbook-air-laptop-journal-mouse

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *