Ο Μήνας Της Μετάφρασης- Μεταφραστική Συνάντηση #2 -Πνευματικά δικαιώματα και μετάφραση

 

Ο Μήνας της Μετάφρασης συνεχίζεται με τη 2η Μεταφραστική Συνάντηση, με τίτλο “Πνευματικά δικαιώματα και μετάφραση”.

Με τη βοήθεια ειδικευμένων νομικών και εκπροσώπων θεσμικών φορέων, η δεύτερη αυτή συνάντηση θα ανιχνεύσει το νομικό πλαίσιο των πνευματικών δικαιωμάτων των μεταφραστών και τη σύγχρονη εκδοτική πραγματικότητα στην Ελλάδα σε σχέση με το έντυπο και το ψηφιακό βιβλίο, και θα δώσει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

– Ποια είναι τα πνευματικά δικαιώματα των μεταφραστών λογοτεχνίας και πώς αποτυπώνονται στις συμβάσεις που υπογράφουν με τους εκδότες;

– Τι ορίζει ο νόμος σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα;

– Πώς λειτουργεί η συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα;

Πιο συγκεκριμένα, η 2η Μεταφραστική Συνάντηση θα εστιάσει σε 3 θεματικές:

17:00 – 18:00

Τα πνευματικά δικαιώματα των μεταφραστών λογοτεχνίας και νομικά ζητήματα ψηφιακών βιβλίων

Ομιλήτριες: Σύλβια Χ. Σταυρίδου (Επίκουρος Καθηγήτρια Δ.Π.Θ., Δικηγόρος), Πιερρίνα Κοριατοπούλου (Δικηγόρος, Δ.Ν.), Ευαγγελία Βαγενά (Δικηγόρος, ΔΝ, DEA)

18:00 – 19:00

Πνευματική ιδιοκτησία, συλλογική διαχείριση και μετάφραση

Ομιλητές: Ιωάννης Αντωνιάδης (νομικός, Πρόεδρος Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας), Γιωργανδρέας Ζάννος (νομικός, Διευθυντής Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου), Κωστής Ακριτίδης (υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου).

19:00 – 20:00

Στρογγυλό τραπέζι: Προστασία και κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των μεταφραστών

Ομιλητές: Κρίτων Ηλιόπουλος (μεταφραστής, εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεταφραστών, Επιμελητών, Διορθωτών), Νέστορας Πουλάκος (εκδόσεις Βακχικόν, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου).

Συντονίστρια: Άννα Δεσποτίδου (Λέκτορας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Δ.Ν – Δικηγόρος).

 

 

#athens2018 #ipolidiavazei #βιβλίαπαντού #ΗΜεγάληΓιορτήτηςΑνάγνωσης

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *