Ο Μήνας Της Μετάφρασης- Μεταφραστική Συνάντηση #4 -Παιδικό βιβλίο και μετάφραση

 

Ο Μήνας της Μετάφρασης συνεχίζεται με την 4η Μεταφραστική Συνάντηση, με τίτλο “Παιδικό βιβλίο και μετάφραση”.

Δράκοι, μάγισσες, περιπέτειες, κάστρα, ζώα που μιλούν, παιδιά με μαγικές δυνάμεις, απίστευτες ιστορίες σε φανταστικούς κόσμους (ή και στη γειτονιά μας!), ξεκαρδιστικά στιχάκια και απίθανα λογοπαίγνια. Πώς μεταφράζονται όλα αυτά για το απαιτητικό παιδικό κοινό; Ποιοι μυστικοί πράκτορες κρύβονται πίσω από τις διασκευές κλασικών έργων για παιδιά; Και πώς μπορούν να φτάσουν τα πολυβραβευμένα βιβλία Ελλήνων δημιουργών (συγγραφέων-μεταφραστών-διασκευαστών-εικονογράφων) στη διεθνή αγορά βιβλίου; Σας περιμένουμε στην 4η Μεταφραστική Συνάντηση του Μήνα της Μετάφρασης, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου για να μάθουμε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα από μια εκλεκτή παρέα μεταφραστών, «πρακτόρων» και εκδοτών.

Πιο συγκεκριμένα, η 4η Μεταφραστική Συνάντηση θα εστιάσει σε 3 θεματικές:

  • 17:00 – 18:00

Μεταφράζοντας παιδικά μπεστ σέλερ, βιβλία γνώσεων και άλλα πολλά

Ομιλήτριες: Βιολέττα Ζεύκη (μεταφράστρια από τα ιταλικά), Τατιάνα Ραπακούλια (μεταφράστρια από τα ισπανικά), Δαρεία Τζαννετάκη (μεταφράστρια από τα γερμανικά)

  • 18:00 – 19:00

Τριπλοί πράκτορες: μεταφραστές-συγγραφείς-διασκευαστές

Πράκτορες: Κώστια Κοντολέων (συγγραφέας, μεταφράστρια), Αντώνης Παπαθεοδούλου (συγγραφέας, μεταφραστής), Αργυρώ Πιπίνη (συγγραφέας, ηθοποιός, μεταφράστρια)

Συντονίστρια: Μαρίζα Ντεκάστρο (συγγραφέας, μεταφράστρια, κριτικός παιδικού και εφηβικού βιβλίου).

  • 19:00 – 20:00

Το παιδικό βιβλίο στη διεθνή αγορά

Ομιλητές: Αυγή Δαφερέρα (λογοτεχνική πράκτορας), Περικλής Δουβίτσας (εκδόσεις Νεφέλη), Χριστίνα Παπαδοπούλου (εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Συντονίστρια: Παυλίνα Μάρβιν [υποψήφια διδάκτορας ιστορίας και εθνικής πολιτικής βιβλίου (ΕΚΠΑ)].


Χώρος: Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Ώρα: 17:00 – 20:00

Γλώσσα διεξαγωγής: ελληνικά

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, Υπεύθυνη Εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου

 

Τηλ. επικοινωνίας: 6977 026 291 – Email: events@peempip.gr


Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

 

Βρείτε μας στην ιστοσελίδα μας εδώ, καθώς και σε Facebook, Twitter και YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *